
Banketletters warm maken, wat is de beste manier?
Wat lekker! Zo'n banketletter behoort toch wel tot een van de lekkerste lekkernijen tijdens de feestdagen. Met een vulling van overheerlijke spijs, omhult door krokante bladerdeeg, is deze lekkernij niet over te slaan. Warm is hij natuurlijk nog lekkerder! Maar kun je banketletters warm maken zonder dat hij sompig en nat wordt?
Banketletters Warm of koud
Graag zouden wij de banketletters direct uit de oven bij je brengen. En tot op zekere hoogte gebeurd dit ook wel, maar logistiek gezien is het onmogelijk om ze zó snel te bezorgen dat ze nog warm zijn. Daarom willen wij je wat tips geven om de banketletters alsnog warm te kunnen serveren via verschillende methodes! "zijn ze koud niet lekker dan?" Ja, natuurlijk zijn ze koud ook superlekker! 🙂 Maar juist omdat onze banketletters op order worden gebakken, en dus écht vers zijn, geeft de warmte het net dat beetje extra's. Daarom de volgende tips:
Banketletters opwarmen in de Oven
Wij raden aan om de oven voor te verwarmen op 175 °Celsius. Plaats de banketletter zo'n 5 tot 10 minuten op een bakplaat om deze lauw tot warm te serveren. De smaak van amandelspijs komt zo het beste tot zijn recht.
Magnetron
Je kunt ervoor kiezen om de banketletter in de magnetron te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat bladerdeeg in de magnetron slap wordt. Heb je geen andere opties en wil je hem toch graag warm, dan is dit een optie. Laat hem zo'n 30-40 seconden op 800 Watt opwarmen. Doe dit niet veel langer want met een magnetron heb je het risico dat de amandelspijs te heet wordt of zelfs verbrand.
Banketletters warm maken
Een traditionelere manier van opwarmen is de verwarming. Dit komt wel goed uit want deze staat tijdens de koude wintermaanden toch wel aan! Verwikkel de banketletter in aluminiumfolie en plaatst deze op de verwarming. Laat deze 20 minuten liggen of maar 10 minuten als de verwarming hoog staat. Je banketstaaf is dan wel warm! Voor een wat modernere manier kan je ook de banketstaaf opwarmen in de airfryer. Leg deze voor ongeveer 3 minuten in de airfryer op 180° Celsius en hij is zo warm!
Banketstaaf Maken
Maak de feestdagen extra speciaal door zelf een banketstaaf te maken. Vul krokant bladerdeeg met romige amandelspijs, vouw het dicht en bak het op 175 °Celsius tot goudbruin. Bestrijk na het bakken met gesmolten boter en bestrooi met amandelschaafsel. Smullen maar!
Onze overheerlijke banketletters zijn er in alle letters te bestellen. Geen zorgen, ze bevatten allemaal evenveel spijs en zijn in gram even groot. Kies je eigen letters en maak je verpakking persoonlijk met een eigen ontwerp of sticker.
Om ze heerlijke roomboter amandelletters zijn van echte bakkerskwaliteit. Deze heerlijke amandelletter is gebakken met echte roomboter en gevuld met zuiver amandelspijs. Wij garanderen een letter van topkwaliteit! Voeg ook een sticker naar keuze of met eigen ontwerp toe om je letter helemaal eigen te maken!
Naast de banketletters zijn er meer verse mogelijkheden. Zo worden ook onze speculaasstaven vers gebakken. Deze ambachtelijke speculaasstaaf wordt gevuld met heerlijke amandelspijs! Deze kun je zelfs personaliseren met een eigen sticker.
Proef ook onze heerlijke roomboterletters van A tot Z, gevuld met de beste amandelspijs en gebakken met echte roomboter. Deze roomboterstaaf in de vorm van een letter naar keuze is een perfecte lekkernij om weg te geven of om zelf van te genieten tijdens de feestdagen.